“Секој во себе слободен човек ќе цени едно учење по она што тоа го носи, а не по тоа кој го носи. За секого кој испитува, ова второто гледиште претставува доказ на сиромаштво. Златото е злато и во раката на кнезот и во раката на питачот.” К.К.

среда, 28. фебруар 2018.

Меѓународен ден за борба против насилство меѓу врсниците - Pink Shirt Day 2018

Денот на розови маици е познат како Pink Shirt Day, а се одбележува во последната среда од месецот февруари. Со организирање на манифестации на овој ден, даваме свој придонес во борбата против насилството меѓу врсниците.